5 frågor som hjälper dig att rensa prylar som tillhör framtids-jaget

Alltså. Vid eftertanke är det ju helt knasigt vad mycket prylar man väljer att skicka på framtids-jaget. Vilket bagage och vilket krav på att ägna sig åt något visst. För visst händer det att man tänker att just framtids-jaget är rätt person att ta itu med prylarna som nutids-jaget dissar. Tänker: senare.

Det är möjligt att man inser ganska snart att den där tennisracketen inte var något vidare köp. Tennis var ju inte alls så där kul som det ser ut att vara på tv. Eller lätt, för den delen. I verkligheten var det inte alls att bara hiva bollen till motståndaren för att sedan få tillbaka den. Nej, racketen får nog gå. Säljas eller skänkas – vilket som.

Men visst finns det grejer som man fortfarande håller fast vid, sådana där som man tänker att man alldeles snart ska använda. Jag har redan, i ett annat inlägg, nämnt att jag har särskilda blyertspennor/konstnärspennor som lämpar sig särskilt bra vid teckning. Jag tänker att det vore kul att lära sig att teckna. Alltså alldeles på riktigt. Teckna så där så att det ser ut som att det är en vuxen person som tecknat och inte ett barn.

Ja, det här inlägget handlar alltså om de där prylarna som håller fast vid på grund av att man faktiskt tänker sig att man ska. Typ. Någon dag. Vilken som helst.

Det kan vara svårt att göra sig av med prylar som hör samman med något man verkligen vill behärska. För det är saker som inte använts färdigt, sådana som är fulla av löften. Jag har själv svårt att rensa i den här kategorin. Kanske är det just på grund av löftena, och för att det är något som jag vill ska komma till användning. Jag planerar till och med för det. Fast så kommer jag mig aldrig för.

Så, vad gör man? 

Det här är frågor som jag tror kan underlätta om man vill rensa prylar i den här kategorin, men har svårt för att komma till skott. (Och vill man inte rensa så låter man bli, inget mer med det.) 

  1. OM DU FICK EN LEDIG DAG – BARA SÅ DÄR HUXFLUX OCH UTAN KRAV – SKULLE DU DÅ ÄGNA TIDEN ÅR ATT DET SOM KAN GÖRAS MED PRYLEN I FRÅGA.

För jo, det är ju så att vi ofta låter bli att göra något eftersom det saknas tid. Så om du helt plötsligt fick en extra dag – då inget var inbokat och allt var möjligt – vad skulle du då ägna dagen åt? 

Va´ sa? Om jag själv skulle ägna tiden åt att lära mig att teckna?

Ehm… nej, jag tror faktiskt inte det … det är ju å mycket annat som…

Ok, du skulle alltså välja att göra något annat… men:

  1. PÅ EN LISTA, AV ALLT DU VILL GÖRA, PÅ VILKEN PLATS KOMMER DET SOM KAN GÖRAS MED FÖREMÅLET I FRÅGA?

Det kan vara bra att fundera på hur angeläget det egentligen är att äga föremålet i jämförelse med andra föremål. Hur intresserad är du egentligen av de där rollerblads:en som ligger i ett skåp och samlar damm? Kommer de inte jättehögt på en lista av saker som du göra så är det kanske läge att göra sig av med dem..?

Själv kommer “att lära sig att teckna” inte med på min egen topp-tio. Kanske inte ens topp-trettio. Och ja, det låter som att det ändå inte är särskilt angeläget att teckna… kanske dags att skänka bort de där pennorna?

  1. TÄNKER DU PÅ FÖREMÅLET – PÅ VAD DU KAN GÖRA MED DET – ÄVEN NÄR DU FAKTISKT INTE SER DET

Ja, vi vill en massa. Vi har en massa bra föremål med vars hjälp vi kan utöva fritidsintressen. Vi längtar efter saker vi kan göra när vi kommer hem för kvällen, vad vi kan göra i helgen. Vi sparar på det där speciella föremålet … men ärligt talat. Hur ofta tänker du på det där som du aldrig gör men så gärna vill att framtids-jaget ska vara bra på när du inte ser föremålet i fråga?

Själv tänker jag på att jag gärna skulle vilja teckna – varje gång jag öppnar skrivbordslådan och ser pennorna. Men faktiskt aldrig annars.

(Ok, jag har just nu insett att det vore ju kul att kunna teckna – men jag är inte ett dugg intresserad av att lära mig det…)

  1. TYNGER/STRESSAR FÖREMÅLET I FRÅGA DITT NUTIDA JAG?

Ja, denna långa att-göra-lista. Hur skönt känns det att tänka på den? Allt det där som ska hinnas med…

Nja, egentligen tynger/stressar mina teckningspennor mig. De ligger ju bara där i skrivbordslådan. Men det är klart, varje gång jag ser dem så behöver jag ju ta ett nytt beslut för att behålla …

  1. OM DU INTE KOMMER ATT ANVÄNDA FÖREMÅLET UNDER EN ÖVERSKÅDLIG TID – FINNS DET DÅ NÅGON VINNING I ATT BEHÅLLA DET?

Är saken dyra att återanskaffa om du skulle göra dig av med det, och ångra det?

När jag tänker på mina pennor, tänker att jag nog ska göra mig av med dem, så kommer jag att tänka på min dotter. Det är ju faktiskt inte helt omöjligt att hon kommer att vilja använda dem. Hon gillar ju att rita. Ok, hon skulle kanske inte direkt få för att att rita med kolpennor – hon föredrar nog färg, men om jag skulle spara dem utifall att..?

Nej, jag tror inte det. Det här är inga dyrbara grejer. Pennorna kan gå till ett loppis där någon som verkligen vill ha dem kommer att hitta dem för en billig penning. Och skulle jag om 10 år komma på att jag vill lära mig att teckna kan jag köpa nya penmor. Eller vad det nu är som jag hänger fast vid utifall att.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s