JANUARI RENSNING: 396 FÖREMÅL

Mitt mål för år 2019 är att rensa ut 2019 stycken föremål. I nuläget har jag ingen aning om jag kommer att lyckas med föresatsen. 2019 låter ju ändå som en hel del prylar.

Eller?

Förra helgen rensade jag bland det sentimentala föremålen. Fotografier, brev och sådant. Det resulterade i över 320 streck i min “mål-spårare” (tracker) och två plastkassar med brännbart skräp – Om min rensning ska resultera i att jag får mer plats här hemma har dessa 320 föremål alltså inte bidragit särskilt mycket.

ATT RENSA DET SENTIMENTALA ÄR ATT RENSA SJÄLEN, ELLER?

Och så slår det mig, flera dagar efter att jag har rensat bland det sentimentala plottret, att även om det rent platsmässigt handlar om två plastkassar med skräp så handlar det mer om att rensa i själen. Att släppa minnen, att släppa delar av en själv som inte längre är den jag är idag.

Just nu kommer jag ihåg vilka brev jag slängde, men säg att jag går igenom mina brev om två år – kommer jag då att minnas vems brev jag slängde? Jag tror inte det. Det handlar ju trots allt om människor som jag idag inte har någon kontakt med.

DE RESTERANDE 66 FÖREMÅLEN

Ja, och resten. Det där som jag rensade bort som inte tillhör den sentimentala kategorin.

Jag slängde 15 handdukar, både kökshanddukar och badhanddukar. För ärligheten skull måste jag säga att jag inte egentligen har rensat bort dem, bara klippt dem som att använda som trasor – som de i sin tur ska slängas efter användning. För det vore ju inte särskilt hållbart att slänga handdukar som kan användas som trasor – eller hur?

Men resten?

Ingen aning. Faktiskt ingen aning. Så liten betydelse hade de där grejerna alltså…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s