SKRIV EN LISTA

Idag vänder jag mig till dem som skulle vilja bromsa tiden, som känner att julen närmar sig alltför hastigt och de här ju inte hunnit med hälften av det de skulle göra.

Jag har redan nämnt de där kraven som kan få julen att bli en plåga istället för ett skönt avbrott i vintern. Att man vill att allt ska bli så där julkortsvackert och fint och att bara få mysa med familjen eller roa sig med vänner. Ibland känns rådet om att sänka sina krav som en billig floskel. Då kan man ju lika gärna fira vardag.

Ett annat råd är att skriva en lista på allt som ska hinnas med.

När vi har mycket att göra i kombination med begränsat med tid tenderar att-göra-listan att gå på repeat, och plötsligt känns det som att den relativt korta – köpa laddningsbara batterier, köpa julrosor, fixa present till J, leta vit kruka till amaryllisen, gör arrangemang hyacinter, leta inspiration till att vika servetter – att kännas som en uppsjö av saker som man aldrig kommer att hinna med. Ok, min exempelvis var lite kort, ,en det var det enda som jag kom på just nu (Och det är faktiskt min egen lista – just nu känner jag ingen press).

Jag älskar att göra listor, jag gör dem till och med när jag har så lite att göra att jag minns det utan lista. Jag gör det för tillfredsställelsen i att kunna bocka av saker – få ett konkret bevis på att säker faktiskt blir gjorda trots att det ibland känns som att jag gör inget.

Så: skriv en lista, prioritera ordningen. Njut av att bocka av och få kontroll över tiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s