Julstädning

Det finns egentligen bara en enda sak som jag behöver för att få den där speciella känslan av jul, och det är julstädning.

Egentligen är det inte konstigt. De flesta människor städar inför något speciellt. Man kanske städar för att slippa skämmas när man får besök, och det är klarlagt att torsdagar är svenskarna stora städdagar – visst vill man väl ha drt man fint till helgen då man förhoppningsvis är ledig och har möjlighet att slappna av.

Julstädning har alltid känns speciell för mig. I min familj har det varit så markant. Alla har hjälps åt för att städa de där vrån som är så lätta att glömma i vanliga fall – idag höll jag faktiskt på att glömma att skriva det här inlägget eftersom jag både skurat badrum och städat & rensat min dotters rum.

I vanliga fall brukar min julstädning äga rum i nära anslutning till julen, I princip några dagar innan, men jag vet redan nu att jag inte kommer att hinna mer än den där vardagliga städningen innan det är dags.

När jag julstädar brukar jag också passa på att rensa bort mycket av det där som blivit liggande – men trots det är rensning inte det primära (då skulle jag behöva börja flera veckor innan jul). Mest handlar det om att putsa och ordna – Och  sedan är det bara att njuta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s