Skänk något fint till välgörenhet

När det föregående inlägget handlade om att rensa bort de julsaker du inte längre använder, handlar det här om att rensa bort något fint. Att välja ut något, som om det handlade om att välja ut en gåva till en vän.

Visst är det väl ofta så att de saker som rensas bort, är någons annans fina. Och visst har de flesta någon gång hittat något på ett loppis som de inte kunnat begripa hur någon annan kan ha skänkt bort – och som sedan säljs så billigt att du tycker att du fått något till skänks.

Men tänk om man faktiskt skulle utgå från att skänka något som kanske kostat en slant, och som en second hand butik kan sälja vidare och få in en nätt summa? Kanske den där kashmirkoftan som kostade en del men som inte riktigt klär dig? Den som du tänkte sälja på en auktionssajt men inte kommit dig för. Eller varför inte den där digitalkameran som inte längre känns så intressant nu när du ändå bara fotar med din mobil? Eller bara den där keramikfiguren från Lisa Larsson som du aldrig gillat men som en del faktiskt samlar på?

Jag menar nu inte eller att det som skänks bort måste vara något dyrt. Det räcker gott och väl att det är något vackert, något som faktiskt får dig att känna som att du ger en gåva och inte bara rensar bland ditt överflöd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s